WTORKOWA PRZEKĄSKA: Onigiri

Co to jest? Trójkąt z ryżu z nadzieniem, zazwyczaj zawinięty w wodorosty –  nori.
Kategoria: Kanapki po japońsku: zamiast chleba – ryż, zamiast szynki – krewetki.
Jak smakuje? Zależy od tego, co jest w środku. Są między innymi z tuńczykiem, krewetkami, ikrą, ale też imbirem czy kwaśną śliwką.
Jak bardzo jest obrzydliwe? Patrz punkt wyżej. Im dalej tym gorzej.
Czemu to kupiliśmy? Bo smakuje sto razy lepiej niż kanapki z japońskiego chleba.
Zastosowanie: Najlepszy prowiant na drogę ever – zdrowy i bardzo pożywny.
Czy zawiera śladowe ilości morza? Zazwyczaj tak.
Czy można jeść z sosem sojowym? Pewnie!
Cena: Ćwierć kilo ryżu.

6 Komentarzy

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.