WTORKOWA PRZEKĄSKA: Shochu z Midori

Co to jest? 50 ml Shochu, 50 ml Midori (likier melonowy), 50 ml soku z cytryny
Kategoria: Drinki z shochu – japońskiej wódki, robionej zwykle z ryżu lub ziemniaków, o smaku, ekhm, bimbru.
Jak smakuje? Całkiem fajnie – jest nie za słodkie (bo cytryny), nie za kwaśne (bo Midori), i nie przesadnie smaczne (bo shochu).
Jak bardzo jest obrzydliwe? Kolor trochę niemęski, ale ogólnie nie.
Czemu to kupiliśmy? Shochu obok sake jest najpopularniejszym alkoholem Japonii, a do tego jest od niej dwa razy mocniejszy (~25%).
Czy zawiera śladowe ilości morza? Nie (zauważamy zdumiewającą korelację pomiędzy tym pytaniem, a dwa wyżej…).
Czy można jeść z sosem sojowym? Pewnie!
Cena: Pod kilo ryżu.

2 Komentarze

  • @ChmuryKultury, a tego nie wiemy. Trzeba popatrzeć w jakichś Alkoholach Świata i tego typu miejscach.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.