WTORKOWA PRZEKĄSKA: Edamame

Co to jest? Niedojrzałe strąki soi, z których środka wyjada się małe fasolki.
Kategoria: Przekąska do piwa, która nie jest chipsami. Bardzo popularna w Azji.
Jak smakuje? Przy trzech pierwszych podejściach sądziliśmy, że to zwykła fasola, więc chyba jak zwykła fasola.
Jak bardzo jest obrzydliwe? Jak już się je posoli i zyskają smak to nie za bardzo.
Czemu to kupiliśmy? Nie było chipsów.
Zastosowanie:
Jak chipsów przy piwie.  W wersji light.
Czy zawiera śladowe ilości morza? Nie.
Czy można jeść z sosem sojowym? Pewnie!
Cena: Półtora kilo ryżu.

4 Komentarze

  • Cóż za wspaniała alternatywa do chipsów!
    Jeszcze z masełkiem, albo z bułeczką rumianą… ech…
    Pozostaje znaleźć alternatywę do piwa 😀

  • Z masełkiem to średnio, bo wyjada się jedynie te fasolki ze środka wprost do buzi, trzymając całość w paluszkach. Tej wierzchniej części się nie je – jest bardzo twarda. Jakby to polać masełkiem, efekt byłby jedynie taki, żeby się miało całe palce w masełku, walorów smakowych raczej żadnych. 😀 No i już nie mówiąc o tym, że przekąska straciła by wtedy status „light”… 😀

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.