WTORKOWA PRZEKĄSKA: Kasutera

Co to jest? Puszyste i wilgotne miodowe ciasto.
Kategoria: Japońskie słodycze, które da się kupić w każdym sklepie i nie ma w nich nic niezwykłego.
Jak smakuje? Jak bardzo słodki biszkopt.
Jak bardzo jest obrzydliwe? Nie za bardzo.
Czemu to kupiliśmy? Ani to kolorowe, ani oryginalne, nie ma też uroczych zwierzątek… W sumie to wciąż nie wiemy, czemu to kupiliśmy.
Zastosowanie: Podanie wraz z herbatą na oyatsu, czyli podwieczorek.
Czy zawiera śladowe ilości morza? Raczej nie, chociaż wiele mórz przepłynęło zanim dotarło do Japonii, bo oryginalnie pochodzi aż z Hiszpanii.
Czy można jeść z sosem sojowym? Pewnie!
Cena: Pół kilo ryżu.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.